Friday, 10 February 2012

Tutorial: Centerkan Widget Title & Header Title



 Ini pula tutorial utk bagi widget title & header title berada di tengah- tengah :)

1) Log in > Dashboard > Design > Edit HTML > Klik Download Full Template (utk langkah berjaga2 sebagai back-up)

2) Then tick expand widget templates > tekan CTRL+F > and korang cari plak kod kat bawah ni :

Untuk Widget Title :

h2 {
Untuk Post Title :

h3.post-title {

@ ataupun

h4 {

3) Lepas tu copy kod kat bawah ni :

text-align:center;

4) and korang paste kan kat bawah kod yg korang cari td oke..

5) Jangan lupo nak save pulak keyhh? =siap= ^_O

Kredit kepada: Qis :)

Da Baca ? Sila Like , Donate N Komen Kalau Sudi .

6 comments:

Princess Nusy said...

nice..xlarat dah nak edit..kikiki..=)

ina_noorlina_nam ♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

@princess nusy: hihi, kte bru blajo, almklumlaa bru je pon d dunia bloging ni

ina_noorlina_nam ♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

@mis pepel ungu: haha, sbb mmg wat bnde yg sme 2yg rajin skit 2 nk wat tuto..ekekek