Tuesday, 7 February 2012

CONTEST PERIBAHASA MELAYU BY ARRA AHMAD & AMALINA

Disebabkan admin sedang dalam mud menunggu baby kuo, jd entry admin berkisar pasal kontest n GA jelah, kahkah..jgn marah ha?

Korang kalo nak join pon dipersilakan, mane taw, rezeki menang hadiah kan?xmenang pon korang boleh + kenalan, toix? :)

Kontest ni mse Blogwalking td jumpa, jd sme2 join gaklaa..kalo nk join gak klik banner kat bwh k



Senang je..Korang dikehendaki memberi satu peribahasa melayu beserta maksudnya sekali.

Contohnya:-
Cubit paha kiri, paha kanan terasa juga
bermaksud jika ada ahli keluarga yang mendapat kesusahan, ahli keluarga yang lain turut merasa kesusahan itu. 

Syarat2 contest ni senang sahaja

1.       Follow blog kami Arra Ahmad dan Nur Amalina (I'm Done)
2.       Buat satu entri ringkas yang menyatakan jawapan anda bertajuk
“CONTEST PERIBAHASA MELAYU by ARRA AHMAD DAN AMALINA” (I'm Done)
3.       Tempek banner contest di blog anda dan link kan ke entri ini (I'm Done)
4    
Post  url entri anda di kotak komen di Blog ARRA AHMAD sahaja
anda boleh tag kawan2 jika mahu untuk memeriahkan suasana.(I'm Done)


Contest berakhir pada 9 Feb 2012 jam 8pm

Hadiahnya ialah Topup RM20 untuk 2 pemenang
dan satu hadiah misteri untuk peserta bertuah..
 tunggu apa lagi?? Jom join cepat…
 
 
Peribahasa melayu yang saya nak kongsikan ialah:
LEMBU PUNYA SUSU, SAPI DAPAT NAMA
yang memberi maksud: Orang Lain yang Berusaha Orang Lain Pula yang Mendapat Nama 

Sy tagged hana kirana :)


Da Baca ? Sila Like , Donate N Komen Kalau Sudi .

2 comments:

❤nur' amalina❤ said...

wah, tunggu baby? best nye. terima kasih sudi join contest nie. ade syarat baru , tau? kalau akak ade mase, blh like page --blh rujuk kt blog saya..

ina_noorlina_nam ♥ mY oWn LiL StoRy ♥ said...

@amalina: hoho ade syarat bru eh?xpe2 nti akk p jenguk blog amalina..tq by deway, sudi dropby here bitaw :)